De kop is eraf! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Meer en Marjo - WaarBenJij.nu De kop is eraf! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Meer en Marjo - WaarBenJij.nu

De kop is eraf!

Door: Merel

Blijf op de hoogte en volg Meer en Marjo

27 Juni 2006 | Suriname, Paramaribo

Onze eerste week in Suriname is een feit!
Langzaam komen we bij van onze cultuurshock...
De eerste dagen op de verloskamers waren bikkelen en aftasten... De zusters in het begin waren erg gereserveerd en een beetje nukkig, maar nu we ze een beetje hebben gepaaid met Nederlands snoepjes, zijn ze helemaal losgekomen! Er wordt veel gelachen en weinig gewerkt. Ook worden wij als bakra's regelmatig uitgelachen om onze uitspraken en wordt ons Nederlands eten flink afgrkraakt! Ze weten alleen niet wat ze missen ;) Vanmiddag bij Brazilie-Ghana heerste er in het hele ziekenhuis een doodse stilte, behalve bij de doelpunten dan... Iedereen zat aan de buis gekluisterd!

Dit weekend was het de vuurdoop wat betreft het Surinaamse uitgaan. Vrijdagavond met Fleur en Marloes, vriendinnetjes uit Utrecht, en onze huisgenootjes naar discotheek Touche geweest. Op de eerste verdieping was een een Brasilparty met live muziek en salsa dansen, erg leuk! Als het goed is, beginnen wij volgende week ook met onze salsalessen, wat waarschijnlijk niet eens in de buurt komt van de Brazilianen!
Zaterdag de poolparty! In puerto allegro, een stuk buiten Paramaribo. Hier hebben we ons te goed gedaan aan de echte Braziliaanse caipirinha's, helemaal top! Er waren ook twee optredens van een dansgroep en een muziekgroep. Al met al erg gezellig!

Zondag lekker uitgeslapen en voorbereidingen getroffen voor Nederland-Portugal We hadden de beste plaatsen bemachtigd bij het overvolle Vat, maar helaas... Denk dat we hier niet meer woorden aan vuil hoeven maken!

Vrijdag zijn we uitgenodigd bij onze huisbaas, echt een schatje, die Javaans voor ons gaat koken!

Ook hopen we deze week onze eerste bevalling te mogen doen, maar de afgelopen dagen hielden die babies zich nog angstvallig stil... Zal wel met het weer te maken hebben, want het regent erg veel. Gelukkig duurt het regenseizoen nog maar 2 weken en kunnen we dan echt bruin gaan worden!

Dit weekend gaan we waarschijnlijk op trip naar Galibi om de schilpadden te zien, schijnt heel leuk te zijn!

De foto's gaan echt komen!!

Voor iedereen die ons blij wil maken met post hier nog even ons adres:
Gonggrijpstraat 13 te Paramaribo (postcode kennen ze hier niet)
We wachten in spanning af ;)

Dit was het weer, thnx voor alle lieve berichtjes!

Bigi brasa,
Marjo en Meer

• 27 Juni 2006 - 20:50

Margriet:

Hoi meiden,
    Wij zijn tots op jullie.
    Het is heel wat voor een weekje wat jullie te verstouwen krijgen. Succes
    XXX

• 27 Juni 2006 - 21:05

Noor:

super leuk alle leuke dingen naast je co-schap . veel plezier met de salsa-lessen echt heel erg leuk! Ik ga zondag ook mijn salsa kunsten tonen bij Latin Village :D.
    Have fun!dikke kus

• 27 Juni 2006 - 21:06

Jasmijn:

Whoehoe ben bijna de eerste!! Laat de baby's maar komen, zo te horen zijn jullie er helemaal klaar voor! superrrrrr spannend men!

• 27 Juni 2006 - 21:14

Virginie:

'De kop is eraf'? In het kader van bevallingsrituelen vond ik dit een beetje een angstaanjagende 'kop', maar het valt gelukkig allemaal mee! Geniet ervan! x

• 27 Juni 2006 - 21:46

Lies:

spannend die bevallingen!! hou ons op de hoogte!! En klinkt goed al die salsafeesten! Succes de komende tijd in de verloskamers en natuurlijk heeeeeel veel plezier met alle mooie feesten en tripje naar de schildpadden! Dikke kus

• 28 Juni 2006 - 08:23

Femi:

Cool zeg, die feestjes daar! ben heel benieuwd naar jullie salsa-lessen! Veel plezier en succes (?) met de eerste bevallingen!
    kus

• 28 Juni 2006 - 09:40

Jaap:

heee zussie
    weer een berichtje van jullie.. leuk.leuk.leuk!!
    vandaag voor ons hier de grote dag.. we krijgen de sleutel.. ik ga mn best doen om foto's ddor te sturen om je op de hoogte te houden van al het breekwerk. succes en we bellen snel weer even. xx jaap

• 28 Juni 2006 - 09:44

Esther:

Zozo, dat is nog eens het betere leven! Poolpartys, salsa, feestjes, ik denk dat ik het ook wel zou kunnen uithouden daar. In het ziekenhuis waarschijnlijk iets minder! Schildpadjes bezichtigen? Leuk! Ben overigens erg benieuwd naar de eerste bevalling van jullie! Veel liefs Es

• 28 Juni 2006 - 09:58

Ayla:

caipirinhas drinken, salsa dansen, poolpartys, voetbal kijken, eten met de huisbaas, schildpadden in Galibi..... vervelend hoor!!!! Ruilen?? Vind het fijn om te horen dat het allemaal goed gaat, beetje jammer van de regen:-( maar dat komt ook goed geloof ik.. Succes met de BABY's
    dikke zoen (k)

• 28 Juni 2006 - 12:08

Sylvia:

Ben benieuwd naar jullie Salsalessen. Zo te lezen gaat het jullie goed, geniet er volop van
    liefs

• 28 Juni 2006 - 13:06

Simone:

Wow, super spannend, straks zelf bevallingen doen!!Buen suerte!
    Moet er al een bruine boterham met kaas jullie kant uit,hihihi!!
    Ik wacht met smart op de eerste foto's!!!
    dikke zoen! moon

• 28 Juni 2006 - 20:53

Marieke:

Hey! Klinkt erg goed allemaal! Even wennen he in het ziekenhuis! Cool dat jullie naar de schildpadden gaan! En met salsa gaan beginnen! Geniet ervan! X

• 30 Juni 2006 - 06:27

Sylvia:

Meiden, m.b.t. jullie terugreis;dezelfde stoelennummers zijn door het reisburo voor jullie gereserveerd,liefs

• 01 Juli 2006 - 06:12

Rick:

En hoppppa, weer een leuk verhaal :) Heerlijk is dat toch, om, ook al ben je allebei super ver van huis, toch elkaars reisverhalen te kunnen volgen! :) Zo te horen heb je het prima naar je zin en begint het allemaal lekker te lopen. Hier alles prima, ga morgen duiken op great barrier reef...erg zin in! Nou niggie, zet em op he en we houden contact! Als je terugbent doen we een salsadansje haha...Kus! Rick

• 08 Juli 2006 - 11:24

Pim En Mieke:

Ha Marjolein, wat een avonturen allemaal. Je hebt zeker niet het makkelijkste co-schap gekozen, maar wel erg boeiend. Heel veel (leer)plezier!!!!
    Groetjes van een oom en tante

• 10 Juli 2006 - 14:55

Rian:

Heee Meer! Hoe is t ermee? Ik was gister in Den Haag en weet je wat daar is: de kiplaan.... hahahaha!!!! Nou dat moest ik je natuurlijk even laten weten! Veel plezier en een kus Rian

• 10 Juli 2006 - 16:06

Moon Vanuit Annuhok:

Mayo, ik ben zo benieuwd naar de foto's!!!

• 11 Juli 2006 - 22:23

Corry.moeder Noortje:

hallo merel en marjo
    leuk jullie belevenissen op de voet te volgen.Ik denk weer terug aan mijn braziliaanse tijd, in '77,Je hoopt dat na al die jaren het er toch wat beter aan toe gaat,maar dus niet, spannend die bevallingen,Jullie worden vast vaak aan je lot overgelaten,Goed voor je improvisatievermogen.Je leert wel veel ,in ieder geval op een speciale manier,.Verder gezellige dingen, leuk dat die er ook nog zijn,Geniet ervan en succes met alle spannende dingen in het zh,jammer dat je zaterdag niet op het feestje van noortje kunt zijn, liefs corry